Vandaag was ik even door de sites heen aan het browsen. Zo ook Wired. Had geen bookmark voorhanden dus maar zelf ingetypt. DNS foutmelding was het gevolg. ‘Djeez, slecht man’ dacht ik.
Wat bleek. Ik had de url verkeerd ingetypt. Een ‘w’ te weinig. Stom en mijn eigen fout maar toch. Wired, als een oude rot in het vak, zou zo’n fout ook door moeten hebben. En de url had men ook ook als redirect of virtual server aan kunnen maken.

Daarna was ik een seconde stil en checkte snel mijn eigen site en deltalloyd.nl en ABNAMRO en Postbank…. ja hoor, allemaal hebben ze de url niet staan..

Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor het registreren van de meest voorkomende misspellingen van je merknaam. Hoe vaak gebeurt het dat mensen delta Lloyd met 1 L spellen? Hoe vaak wordt Google.com met 1 o of 2 g’s gespeld?

Er zijn zelf voorbeelden waar mensen deze fouten van de consument uitgebuit hebben door die url te registreren en er een identieke site op te plaatsen met als enige reden misleiding en het achterhalen van bijv. creditcard of inloggegevens(in emailmarketing bekend als Phishing).

Blijkbaar is het commercieel niet belangrijk genoeg om de juiste url strategie toe te passen of heeft men nog altijd geen inzicht in de consequenties. Hoevaak wordt het nou echt fout geschreven? Ik vraag het me af en ga in ieder geval zo snel mogelijk achterhalen hoe we bij DL eea op kunnen zetten(lees: bureaucratisch gehalte is hoog).

Stem of voeg toe aan Uitleg over het gebruik van deze icons : Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

2 Responses to “Domme consumenten marketing? of slechte url strategie.”

  1. 1 Ivo

    http://www.deltaloyd.nl met één L doet het hoor! Greetz..

  2. 2 Markies

    Yep, iwst dat ik op je kon rekenen en had het meer als voorbeeld genoemd en omdat ik het eigenlijk wel wil meten :-)

Leave a Reply


Welkom op Match2knowledge.
Op deze site publiceer ik mijn persoonlijke belevingen en observaties in (geintegreerde)marketingland.

Voor meer informatie over mijn bedrijf Mobylizr surf je naar mobylizr.com

Je kunt mijn berichten ook volgen door onderstaande RSS feed:


Match2knowledge RSS feed


View Mark de Kock's profile on LinkedIn
Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /usr/local/directadmin/home/markdekock/domains/match2knowledge.nl/public_html/wp-content/plugins/wp-shortstat.php on line 128

Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to udp://whois.happyarts.net:8000 (php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known) in /usr/local/directadmin/home/markdekock/domains/match2knowledge.nl/public_html/wp-content/plugins/wp-shortstat.php on line 128

Warning: stream_set_timeout() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /usr/local/directadmin/home/markdekock/domains/match2knowledge.nl/public_html/wp-content/plugins/wp-shortstat.php on line 129