WoW

Vraag
Hoe krijg je in een jaar tijd wereldwijd 6 miljoen mensen zover dat ze á 50 euro jouw spelletje kopen? En daarna óók nog elke maand 12 euro overmaken om te mogen spelen (anders doet ie het niet)?

We’re talking 300.000.000 euro initiële omzet en daarna nog een slordige 72.000.000 euro per maand. Dat zijn resultaten waarvan de meeste marketeers niet eens durven dromen.

Antwoord
Onder andere met een communitystrategie die zijn weerga niet kent. Website(s) + forums zijn perfect op- en uitgebouwd. Bovendien is de hype, die nodig is om mensen zo gek te krijgen dat ze het kopen, perfect opgevoerd vanaf het moment dat ze zijn begonnen met ‘bouwen’.

Maar de allebepalende succesfactor is dat Blizzard (het bedrijf achter het spelletje) zijn franchiseformules (product!) fan-tas-tisch beheert en consequent uitbouwt. Zoiets duurt jaren en vergt geduld, lef en leiderschap.

Dit is slechts één voorbeeld van hun successen. Ze hebben nog twee van dit soort formules in hun achterzak (Diablo en Starcraft). Dat wordt cashen.

Spicy detail: het spelletje is zó verslavend dat yours truly inmiddels dealtjes maakt met zijn vrouw om te mogen spelen. Bastards.

Stem of voeg toe aan Uitleg over het gebruik van deze icons : Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

0 Responses to “WoW”

  1. No Comments

Leave a Reply


Welkom op Match2knowledge.
Op deze site publiceer ik mijn persoonlijke belevingen en observaties in (geintegreerde)marketingland.

Voor meer informatie over mijn bedrijf Mobylizr surf je naar mobylizr.com

Je kunt mijn berichten ook volgen door onderstaande RSS feed:


Match2knowledge RSS feed


View Mark de Kock's profile on LinkedIn
Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /usr/local/directadmin/home/markdekock/domains/match2knowledge.nl/public_html/wp-content/plugins/wp-shortstat.php on line 128

Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to udp://whois.happyarts.net:8000 (php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known) in /usr/local/directadmin/home/markdekock/domains/match2knowledge.nl/public_html/wp-content/plugins/wp-shortstat.php on line 128

Warning: stream_set_timeout() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /usr/local/directadmin/home/markdekock/domains/match2knowledge.nl/public_html/wp-content/plugins/wp-shortstat.php on line 129