Marketing en sales wordt vaak gezien als een product gedreven activiteit. Het product staat centraal en de doelgroep wordt gezocht/gevonden. Er wordt daarbij ook te vaak gedacht vanuit de feature lijst. Een unieke eigenschap die het product of de service heeft. Luisteren naar de markt en de potentie van een product daarop aanpassen is niet een gemeengoed.

Gelukkig neemt het aantal mensen in mijn vak toe die begrijpen dat dit niet de juiste houding is. Het draait niet om alle voorgaande zaken maar juist om dat wat het product beantwoorden kan. De ongestelde vraag of probleemstelling die opgelost kan worden.

De mens met angst benaderen en daarmee de aanschaf afdwingen is niet sterk en werkt niet op de lange termijn. Toch is dit een veel gehanteerde werkwijze vreemd genoeg.

In mijn optiek zal de mens met een verlangen alleen luisteren naar de overtuigende partij die begrip toont, de oplossing biedt en vertrouwen geeft dat de keuze goed is.

Jeff Jarvis heeft er een uitgebreide en mooie post over onder meer dit onderwerp geschreven genaamd “Stop selling scarcity”

Stem of voeg toe aan Uitleg over het gebruik van deze icons : Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

0 Responses to “Verkoop je een product of een gevoel?”

  1. No Comments

Leave a Reply


Welkom op Match2knowledge.
Op deze site publiceer ik mijn persoonlijke belevingen en observaties in (geintegreerde)marketingland.

Voor meer informatie over mijn bedrijf Mobylizr surf je naar mobylizr.com

Je kunt mijn berichten ook volgen door onderstaande RSS feed:


Match2knowledge RSS feed


View Mark de Kock's profile on LinkedIn
Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /usr/local/directadmin/home/markdekock/domains/match2knowledge.nl/public_html/wp-content/plugins/wp-shortstat.php on line 128

Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to udp://whois.happyarts.net:8000 (php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known) in /usr/local/directadmin/home/markdekock/domains/match2knowledge.nl/public_html/wp-content/plugins/wp-shortstat.php on line 128

Warning: stream_set_timeout() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /usr/local/directadmin/home/markdekock/domains/match2knowledge.nl/public_html/wp-content/plugins/wp-shortstat.php on line 129